flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Кримінальне провадження у справі щодо Олега Шевчука призначено до судового розгляду

31 жовтня 2017, 13:43

У Центральному районному суді м.Миколаєва відбулось підготовче судове засідання у кримінальному провадженні щодо екс-керівника Миколаївського міського управління УМВС України в Миколаївській області Олега Шевчука.

У судове засідання не з’явились двоє з чотирьох потерпілих, які були належним чином повідомлені про час та дату засідання.

Заслухавши думки сторін, суд ухвалив продовжити підготовче засідання за їх відсутності.

Суд вирішив питання щодо призначення кримінального провадження на підставі обвинувального акту до судового розгляду.

Прокурор зазначив, що підстав для повернення обвинувального акту немає та просив призначити кримінальне провадження до розгляду.

Потерпілі лишили це питання на розсуд суду.

Захисник обвинуваченого заявив клопотання про повернення обвинувального акту прокурору.

Дослідивши матеріали справи, суд не знайшов підстав для цього та ухвалив призначити кримінальне провадження до судового розгляду на 10.00 год 08.11.2017 року.

Нагадаємо, Олег Шевчук обвинувачується у перевищенні влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що супроводжувалося насильством або погрозою застосування насильства та в незаконному перешкоджанні організації або проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій (ч.2 ст. 365, ст.340 КК України) під час подій восени 2013 року. 

21 квітня 2017 року, вироком Центрального районного суду м.Миколаєва Олега Шевчука було виправдано за відсутністю в його діях складу кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст. 365, ст.340 КК України.

У липні 2017 року зазначений вирок було скасовано Апеляційним судом Миколаївської області, а справу скеровано на новий судовий розгляд.

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва