flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Депутата Миколаївської міськради визнано винуватим у вчиненні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією

30 жовтня 2017, 09:34

До Центрального районного суду м.Миколаєва надійшов протокол про вчинення адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, складеного відносно депутата Миколаївської міської Ради, заступника голови комісії з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності та благоустрою міста.

Відповідно до протоколу, депутат несвоєчасно подав декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (ч.1 ст.172-6 КУпАП).

Зокрема, документ опубліковано на сайті Єдиного державного реєстру декларацій 10.07.2017 року, в той час як граничним терміном подачі декларацій для його категорії посадовців, які подають декларацію електронну вперше, було 1 травня.

Прокурор вважав, що є всі наявні підстави для визнання депутата винуватим у вчиненні зазначеного адміністративного правопорушення, проте підкреслив, що строк притягнення до відповідальності на момент судового засідання сплив, а за такого можливо закрити провадження по справі.

Депутат свою провину заперечив та зазначив, що подав документ у встановлені строки, проте у липні 2017 року, зайшов, використовуючи особистий електронний ключ до Реєстру, щоб пересвідчитись, що декларацію подано вчасно.

Окрім цього, він зазначив, що на його думку відомості на веб-сайті Єдиного реєстру декларацій цілком могли стати результатом втручання невідомих осіб до роботи сайту.

Дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, суд встановив, що провина депутата в скоєнні правопорушення, передбаченого ч.1 ст.172-6 КУпАП підтверджується наявними доказами.

Водночас згідно з ч.3 ст.38 КУпАП строки накладення адміністративного стягнення сплили.

За такого, слідчий суддя Іван Дірко ухвалив визнати депутата винуватим у вчиненні адміністративного правопорушення за ч.1 ст.172-6 КУпАП, провадження у зазначеній справі закрити за пропуском строку притягнення до адміністративної відповідальності.

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва