flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Триває судовий розгляд у справі двох чоловіків, обвинувачених у вчиненні хуліганських дій у центрі міста

16 серпня 2017, 12:55

У Центральному районному суді м.Миколаєва триває судовий розгляд кримінального провадження щодо двох чоловіків, які обвинувачуються у тому, що вони перебуваючи на вул.Соборній у м.Миколаєві при великому скупченні людей вчинювали хуліганські дії, пов'язані з опором поліцейським.

Подія мала місце 30 серпня 2016 року та набула широкого суспільного резонансу.

У судове засідання для повторного допиту з'явився один з потерпілих, який на той час працював водієм служби таксі. Чоловік розповів своє бачення згадуваних подій.

Прокурор у судовому засіданні заявив клопотання про зміну обвинувачення.

В обґрунтування він зазначив, що у ході судового розгляду встановлено, зокрема, зі свідчень потерпілої, колишньої співробітниці патрульної поліції, та показів ряду свідків, низку нових обставин, які дають підстави для зміни правової кваліфікації та обвинувачення.

Відповідно до зміненого обвинувального акту, обвинувачені грубо порушили громадський порядок, з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалось особливою зухвалістю, діючі групою осіб, з опором представникам влади (ч.3 ст.296 КК України).

З огляду на те, що відповідно до норм КПК України обвинуваченому та його захиснику необхідно надати не менше 7 днів для надання можливості підготуватися до захисту проти нового обвинувачення суддя Світлана Скрипченко оголосила перерву до 11.00 год 28.08.2017 року.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва