flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд відмовив у задоволенні клопотань слідчого про продовженні термінів тримання під вартою чоловікам, підозрюваним у вчиненні хуліганських дій

09 серпня 2017, 21:02

У Центральному районному суді м.Миколаєва відбулось судове засідання з розгляду клопотань слідчого про продовження строків раніше обраних запобіжних заходів у виді тримання під вартою 31-річному та 29-річному чоловікам. Старший з них підозрюється вчиненні кримінальних правопорушень за ч.4 ст.296, ч.2 ст.121 КК України, інший чоловік - за ч.4 ст.296 КК України.

Судове засідання розпочалось із запізненням, оскільки слідчий не вручила підозрюваним клопотання про продовження строку дії запобіжного заходу.

Остання пояснила, що підозрювані відмовлялись отримувати та ознайомлюватись з клопотаннями без участі захисників.

З огляду на це слідчий суддя Світлана Скрипченко оголосила перерву для ознайомлення підозрюваних з зазначеними клопотаннями. Відповідно до вимог чинного законодавства клопотання надається підозрюваному не пізніше ніж за три години до початку його розгляду.

Після перерви прокурор оголосив клопотання, зазначивши у якості ризиків можливість підозрюваних переховуватись від органів слідства та суду, впливати на свідків, перешкоджати розслідуванню шляхом розроблення спільної позиції з іншими, ще не встановленими учасниками події.

Проте він не зміг у ході судового розгляду зазначених клопотань навести належні докази зазначених ризиків.

Під час дослідження документів, долучених до клопотань у якості доказів судом встановлено, що низка долучених процесуальних документів містить невірні відомості, що стосуються імені та по-батькові обох підозрюваних, їхніх адрес проживання. Деякі документи не містили всіх підписів та необхідних печаток, один з документів взагалі не містив жодних вихідних даних.

Слідча у судовому засіданні пояснила це технічними помилками та описками.

Окрім цього, у ході судового засідання встановлено, що частина документів долучених до клопотання про продовження термінів дії запобіжного заходу не надавались разом з зазначеним клопотаннями стороні захисту.

Захисники підозрюваних просили відмовити у задоволенні клопотань, посилаючись на недоведеність підозри та необґрунтованість ризиків.

Заслухавши думки сторін та дослідивши надані матеріали, слідчий суддя Світлана Скрипченко ухвалила відмовити у задоволенні зазначених клопотань.

Нагадаємо, 08.07.2017 року на перехресті вулиць Соборна та Адміральська, між компанією чоловіків сталася сутичка, внаслідок чого одна людина загинула у лікарні, ще двоє отримали вогнепальні поранення та були доставлені до медичної установи.

12.07.2017 року підозрюваним у кримінальному провадженні, розпочатому за даним фактом було обрано запобіжні заходи у виді тримання під вартою строком на один місяць в умовах лікувальної установи або СІЗО в залежності від стану здоров’я.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва