flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Представнику потерпілих у справі щодо смертельного ДТП за участю військовослужбовців відмовлено у задоволенні заяви про відвід судді

08 серпня 2017, 16:55

Суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Світланою Гречаною розглянуто заяву про відвід судді від представника потерпілих у кримінальному провадженні за обвинуваченням мешканця Одеської області у вчиненні кримінального правопорушення за ч.3 ст.286 КК України.

У своїй заяві про відвід судді Оксани Мамаєвої, у провадженні якої перебуває зазначена справа, представник потерпілих посилалась на те, що вона вбачає певні обставини, що викликають сумнів у неупередженості судді та об’єктивності рішення, яке буде прийнято.

Зокрема зазначала, що у підготовчому судовому засіданні суддею Оксаною Мамаєвою не було вирішено всі питання, які мають бути вирішені під час підготовчого засідання.

Окрім цього, представник потерпілих наголошувала, що суддею не було розглянуто клопотання всіх сторін.

Прокурор у судовому засіданні заперечував проти задоволення заяви та наполягав, що усі процесуальні питання були вирішені, належних аргументів щодо упередженості судді не надано.

Заслухавши думки сторін та дослідивши матеріали справи, суд дійшов до висновку, що заявником не доведено наявність підстав, які викликають сумніви в упередженості судді Оксани Мамаєвої та унеможливлюють постановлення нею об’єктивного рішення.

З огляду на це, суд відмовив у задоволенні заяви представника потерпілих.

Нагадаємо: 22 листопада 2016 року на виїзді з м.Миколаєва, водій вантажівки «Scania», виїжджаючи з автозаправної станції на автодорогу Р-06 «Ульянівка-Миколаїв», не надав перевагу автомобілю «Opel Vectra» з військовослужбовцями, що рухався по головній дорозі, внаслідок чого відбулося зіткнення.

В результаті автопригоди водій та двоє пасажирів легковика від отриманих травм загинули на місті. Ще один пасажир помер наступного дня в лікарні швидкої медичної допомоги м. Миколаєва.

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва