flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід співробітнику миколаївської митниці

15 червня 2017, 17:52

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Світланою Скрипченко розглянуто клопотання слідчого про обрання міри запобіжного заходу заступнику начальника Управління адміністрування митних платежів-начальнику відділу контролю митної вартості та адміністрування митних платежів Миколаївської митниці.

Відповідно до матеріалів клопотання, посадовець підозрюється у систематичному вимаганні та отриманні неправомірної вигоди від суб’єкта підприємницької діяльності за не перешкоджання у проходженні митного контролю.

12.06.2017 року посадовця було затримано за підозрою в отриманні неправомірної вигоди у сумі 300 доларів США, а наступного дня повідомлено про підозру. Його дії кваліфіковано за ч.3 ст.368 КК України.

Прокурор клопотання підтримав, зазначивши у якості ризиків можливість підозрюваного переховуватись від слідства, впливати на свідків, знищити або спотворити докази, що мають значення у розслідуванні кримінального провадження.

Захисники підозрюваного просили відмовити у задоволенні клопотання, посилаючись на те що підозра та заявлені ризики є необґрунтованими.

Дослідивши матеріали клопотання, заслухавши думки сторін, та оскільки прокурором не доведено, що інший, окрім виняткового, запобіжний захід не забезпечить належну процесуальну поведінку підозрюваного, слідчий суддя ухвалила обрати йому запобіжний захід у виді домашнього арешту до 13.08.2017 року із зобов’язанням носити електронний засіб контролю.

Окрім цього, на нього покладено обов’язки з’являтись за першим викликом органів досудового слідства та суду, не відлучатись з м.Миколаєва, утриматись від спілкування з усіма свідками у вказаному кримінальному провадженні, здати на зберігання свій паспорт для виїзду за кордон.

Також в рамках зазначеного кримінального провадження слідчим суддею було розглянуто клопотання слідчого про відсторонення підозрюваного від посади, яке було задоволено. Наразі посадовця відсторонено від посади.

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва