flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд завершив дослідження письмових доказів у справі щодо миколаївця, обвинуваченого, зокрема, в державній зраді

22 березня 2024, 15:39

У Центральному районному суді м.Миколаєва триває судовий розгляд кримінального провадження за обвинуваченням 39-річного місцевого мешканця у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.111, ч.1 ст.111-2, ч.1 ст.436-2, ч.3 ст.436-2, ч.1 ст.161 КК України.

Судовий розгляд здійснюється колегію суддів у складі Ольги Гуденко, Володимира Лященка, під головуванням Сергія Медюка.

Нагадаємо, відповідно до обвинувального акту, чоловік, використовуючи телеграм-канал, який створений для збору інформації про рух та розташування підрозділів ЗС України, з метою їх подальшої передачі представникам спецслужб держави-агресора, надсилав туди відомості щодо місць дислокації збройних формувань України.

Також, за допомогою відповідних телеграм-каналів, він виправдовував збройну агресію проти України та підтримував дії РФ.

Окрім цього, відповідно до обвинувального акту, останній публікував повідомлення, спрямовані на приниження національної честі та гідності і розпалювання ворожнечі, використовуючи принизливі та образливі епітети на адресу представників української нації та ЗС України.

Суд завершив дослідження письмових доказів та мав приступити до допиту обвинуваченого. Водночас, останній зазначив про те, що йому потрібен час на підготовку і він готовий дати покази у наступному судовому засіданні.

Прокурор заявив клопотання про продовження строків запобіжного заходу у виді тримання під вартою щодо обвинуваченого. Для вирішення зазначеного клопотання, суд видалився до нарадчої кімнати.

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва

 

Підписуйтесь на нас в соціальних мережах:

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100068129551072

Telegram: t.me/centrcourt

Instagram: https://www.instagram.com/centrcourtmyk/