flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд призначив до розгляду справу за обвинуваченням миколаївця в поширенні інформації про дислокацію підрозділів ЗС України та виправдовуванні збройної агресії

07 лютого 2024, 13:09

У Центральному районному суді м.Миколаєва відбулось підготовче судове засідання за обвинуваченням 42-річного місцевого мешканця у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.114-2, ч.2, 3 ст.436-2 КК України.

Судовий розгляд здійснюється під головуванням судді Івана Дірка.

Суд вирішував питання призначення обвинувального акту до розгляду.

Прокурор заявив клопотання про призначення справи до розгляду, оскільки обвинувальний акт складено згідно вимог КПК, провадження підсудне Центральному районному суду м.Миколаєва, підстави для його закриття відсутні. Також зазначив, що судовий розгляд слід здійснювати у відкритому судовому засіданні, оскільки інформація щодо тимчасової дислокації підрозділів ЗС України, що міститься в обвинувальному акті, вже втратила свою актуальність.

Захисник не заперечувала проти призначення провадження до розгляду, проте наполягала на розгляді в закритому судовому засіданні. Водночас, відповідаючи на питання судді щодо підстав для такого розгляду, не змогла навести будь-яких аргументів.

Окрім цього, прокурор клопотав про продовження строків тримання під вартою щодо обвинуваченого.

Останній та його захисник не заперечували проти цього.

За результатами розгляду, суд ухвалив призначити зазначене кримінальне провадження до судового розгляду на підставі обвинувального акту у відкритому судовому засіданні та продовжити строки тримання під вартою щодо обвинуваченого.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва