flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розпочато розгляд справи за обвинуваченням у сприянні в незаконному переправленні особи через державний кордон

26 січня 2024, 09:32

У Центральному районному суді м.Миколаєва розпочато судовий розгляд обвинувального акту щодо місцевого мешканця, обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.332 КК України.

Судовий розгляд здійснюється під головуванням судді Сергія Медюка.

Прокурор оголосив обвинувальний акт, відповідно до якого у квітні 2023 року чоловік, який на той момент обіймав посаду помічника начальника одного з відділів Миколаївського зонального відділу ВСП ЗС України, у званні «капітан юстиції», запропонував місцевому мешканцю посприяти в безперешкодному виїзді за кордон, шляхом надання документів про його непридатність до військової служби з виключенням з військового обліку.

За свої дії, пов’язані з незаконним переправленням особи через державний кордон, обвинувачений зажадав грошову винагороду у сумі 7 500 доларів США.

У травні 2023 року обвинувачений отримав обумовлену суму від зазначеного громадянина, після чого його діяльність було припинено співробітниками правоохоронних органів.

Обвинувачений у судовому засіданні свою провину не визнав в повному обсязі.

Судом встановлено порядок та обсяг дослідження доказів, зокрема, письмові докази, допит свідків, у тому числі, заявника, після чого буде допитано обвинуваченого.

Захисник заявив клопотання про зняття арешту з майна вилученого під час затримання та обшуку в його клієнта, зокрема засобів зв’язку та оргтехніки. Прокурор заперечив проти його задоволення.

Для вирішення зазначеного клопотання суд видалився до нарадчої кімнати.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва