flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Триває судовий розгляд справи за обвинуваченням миколаївця у державній зраді

25 січня 2024, 14:43

У Центральному районному суді м.Миколаєва триває судовий розгляд обвинувального акту щодо 47-річного місцевого мешканця за ч.2 ст.111 КК України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Судовий розгляд зазначеного провадження здійснюється колегією суддів у складі Володимира Лященка, Олександра Чулупа під головування Сергія Медюка.

Відповідно до обвинувального акту, у лютому 2023 року, чоловік погодився за грошову винагороду надавати представнику рф інформацію про розташування та переміщення підрозділів ЗС України, об’єктів критичної інфраструктури у м.Миколаєві.

В подальшому, він прибув до Миколаївського обласного ТЦК та СП, де здійснив фото та відеофіксацію розташування будівлі, військовослужбовців, які перебували на території, входів та виходів.

Також обвинувачений здійснював фіксацію одного з районних ТЦК та СП у Миколаєві.

Отримані файли він надіслав вищезазначеному представнику рф, за допомогою месенджеру «Telegram», також він надав дані свого банківського рахунку для отримання грошової винагороди.

У судовому засіданні вирішувалось питання щодо продовження строків тримання під вартою стосовно обвинуваченого. Прокурор в обґрунтування свого клопотання зазначав, що ризики враховані при обранні запобіжного заходу не зменшились і не зникли.

Обвинувачений заперечив проти задоволення клопотання, захисник зазначала, що наведені ризики є припущеннями, а за такого слід відмовити у задоволенні клопотання та звільнити її клієнта з під варти у залі суду.

За результатами розгляду, суд ухвалив продовжити строки тримання під вартою щодо обвинуваченого.

 

 

         Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва