flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд розпочав розгляд по суті обвинувальний акт щодо перевищення влади військовослужбовцем

23 січня 2024, 16:17

У Центральному районному суді м.Миколаєва, розпочато розгляд обвинувального акту щодо військовослужбовця у званні «підполковник», який у період вчинення інкримінованих йому злочинів обіймав посаду командира батальйону однієї з військових частин, дислокованих у м.Миколаєві.

Останній обвинувачується за ч.4 ст.426-1, ч.2 ст.364 КК України (перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень; зловживання владою або службовим становищем).

Судовий розгляд провадження здійснюється під головуванням судді Сергія Медюка.

Відповідно до обвинувального акту, з початку березня 2020 року по липень 2021 року, підполковник, на виконання домовленості з керівником підприємства, яке надає охоронні послуги, на систематичній основі залучав трьох своїх підлеглих до охорони приватного об’єкту у м.Миколаєві, замість виконання ними обов’язків, пов’язаних з проходженням військової служби.

Водночас, обвинувачений надавав вказівки щодо виплат зазначеним військовослужбовцям грошового забезпечення, чим державі в особі військової частини було нанесено збитки на суму понад 550 тис гривень.

Обвинувачений у судовому засіданні частково визнавав свою провину.

Судом також вирішено питання порядку та дослідження доказів, зокрема, письмові докази, допит свідків та обвинуваченого.

Наразі у засіданні оголошено перерву.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва