flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд обрав запобіжний захід мешканці Херсонської області, підозрюваній в колабораційній діяльності

19 січня 2024, 14:35

У Центральному районному суді м.Миколаєва обрано запобіжний захід мешканці Херсонської області, підозрюваній у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.28, ч.5 ст.111-1 КК України.

Відповідно до матеріалів клопотання, у вересні 2022 року, жінка взяла участь в проведенні незаконного референдуму в одному з сіл Херсонської області. А саме, здійснювала подвірний обхід мешканців активно пропонуючи проголосувати, вела облік громадян, які взяли учать в псевдореферендумі.

Підозрювана визнала свою провину, водночас зазначала, що взяла участь в проведенні виборів під примусом озброєних військовослужбовців РФ та боялась за життя і здоров’я своїх близьких. Також повідомила, що вона лише носила скриньку для голосування, не проводила агітацію і не закликала брати участь в голосуванні.

У судовому засіданні, окрім іншого, було досліджено характеристику підозрюваної, видану головою сільської військової адміністрації, відповідно до якої, зокрема, підозрювана під час окупації займалась проросійською агітацією, добровільно погодилась на співпрацю з представниками держави-агресора, показувала військовослужбовцям РФ будинки придатні для проживання.

За результатами розгляду, слідчий суддя ухвалила обрати підозрюваній запобіжний захід у виді тримання під вартою без визначення розміру застави.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва