flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розпочато судовий розгляд по суті справи за обвинуваченням миколаївця, зокрема в державній зраді

25 грудня 2023, 14:32

У Центральному районному суді м.Миколаєва розпочато судовий розгляд обвинувального акту щодо 45-річного місцевого мешканця.

Останній обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.111, ч.2 ст.15, ч.5 ст.27, ч.2 ст.28, ч.1 ст.438 КК України.

Зазначене провадження розглядає колегія суддів у складі Наталі Черенкової, Олександра Чулупа, під головуванням Сергія Медюка.

Прокурор оголосив обвинувальний акт, відповідно до якого у лютому 2023 року, обвинувачений в одній з груп антиукраїнського спрямування в месенджері «Телеграм», почав листування з особою, яка запропонувала йому за грошову винагороду надавати інформацію про дислокацію підрозділів ЗС України та об’єктів критичної інфраструктури у м.Миколаєві.

Підозрюваний погодився на пропозицію. Згодом, він надіслав зазначеному абоненту інформацію щодо місць, де на його думку розміщуються підрозділи ЗС України, із закликом здійснити туди вогневий удар.

В подальшому, в аналогічній групі «Телеграм», що мала проросійську спрямованість, він надав згоду іншому користувачу надавати інформацію щодо розташування підприємств критичної, оборонної інфраструктури і надіслав співрозмовнику кілька повідомлень, у тому числі із зазначенням географічних координат, закликавши нанести в дану точку ракетний удар.

Відповідно до матеріалів справи, за даними координатами знаходиться житлова багатоповерхівка, яка жодним чином не використовується для військових цілей.

Обвинувачений провину визнав частково і погодився давати покази в подальшому.

Суд вирішив питання щодо порядку та обсягу дослідження доказів, зокрема письмові докази, після чого буде допитано свідків та обвинуваченого.

Наразі у зв’язку із завершенням процесуального часу у засіданні оголошено перерву.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва