flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги громадян!!!

07 жовтня 2014, 13:46

1 березня 2014 року Постановою Кабінету міністрів України № 65 запроваджено про економію державних коштів та недопущення втрат бюджету.
Цією ж постановою встановлені заходи щодо економічного та раціонального використання державних коштів, передбачених для утримання органів державної влади та інших державних органів, утворених органами державної влади підприємств, установ та організацій, які використовують кошти державного бюджету.

Цією постановою, зокрема,припинено:
- припинення придбання форменого одягу;
- припинення виплати грошової допомоги державним службовцям за сумлінну безперервну працю в органах державної влади, зразкове виконання трудових обов'язків;
-тимчасове припинення встановлення доплат за виконання обов'язків тимчасово відсутніх працівників;
- припинення заповнення вакантних посад;
- недопущення подання КМУ пропозицій щодо розширення переліку випадків здійснення попередньої оплати товарів, робіт і послуг, що закуповуються за бюджетні кошти.

У зв'язку із обмеженням фінансування суду повідомляємо громадян про періодичну відсутність в установі знаків поштової оплати та папіру та значне скорочення закупівль на ці витрати.
Просимо при поданні позовних заяв користуватись функціоналом SMS- інформування та направлення судових документів в електронному вигляді.
Установи та організації та громадян просимо у запитах (заявах) вказувати електронну адресу на яку суд може направити скан-копію відповіді по запитах (заявах).

Відповідно до ст. 232, 336 Кримінального процесуального кодексу України та ст..158-1 Цивільного процесуального кодексу України учасники судового процесу під час розгляду справ у судах першої інстанції мають право брати участь у засіданнях дистанційно – у режимі відеоконференції. На сьогодні таке право можливо реалізувати між всіма місцевими судами області, оскільки у них встановлено та функціонують мобільні системи відеоконференцзв’язку.
Реалізація такого права учасниками процесу дозволить їм економити час і кошти, які витрачаються на поїздки до суду.
Статтею 158-1 ЦПК передбачено, що суд за власною ініціативою або за клопотанням сторони чи іншого учасника цивільного процесу може постановити ухвалу про їх участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.У клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в обов’язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за сім днів до дня проведення судового засідання, в якому відбуватиметься така участь.Питання про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції вирішується судом за наявності відповідного клопотання або за власною ініціативою не пізніш як за п’ять днів до дня проведення такого судового засідання.
За такого, просимо громадян, організації, установи використовувати новітні технології у зносинах із судом:
- СМС- інформування;
- отримання судових документів на електронну адресу;
- використання відеоконференції при здійсненні судочинства;
- отримувати скан-копії відповідей на свою електронну адресу;


З повагою,
Керівник апарату Центрального
районного суду м. Миколаєва
О.Л. Чеботар