flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судовий розгляд справи щодо Миколи Романчука виходить на завершальну стадію

20 квітня 2021, 16:16

У Центральному районному суді м.Миколаєва триває судовий розгляд за обвинуваченням колишнього першого заступника голови Миколаївської ОДА Миколи Романчука.

Зазначене провадження розглядається колегією суддів у складі Володимира Алєйнікова, Івана Дірка під головуванням судді Світлани Скрипченко.

У судовому засіданні прокурор оголосив змінений обвинувальний акт. У відповідності до нього, правову кваліфікацію щодо Миколи Романчука, зокрема змінено з ч.4 ст.368 КК України на ч.2 ст.28 ч.2 ст.369-2 КК України (зловживання впливом за попередньою змовою групою осіб).

Відповідно до зміненого обвинувачення, Микола Романчук, через безпосереднього виконавця, запропонував керівнику ТОВ «Е.» здійснити вплив на прийняття керівництвом та депутатами Миколаївської облради рішення про погодження спецдозволів на розробку промислового родовища вапняку за надання неправомірної вигоди. Відповідно до матеріалів справи, зазначене товариство мало намір розробляти зазначене родовище.

В подальшому, відповідно до зміненого обвинувачення, через безпосередніх виконавців, Микола Романчук отримав неправомірну вигоду за вплив на прийняття рішення про розробку надр двома траншами у сумі 10 тис доларів США та 80 тис доларів США.

Микола Романчук провину не визнав, зазначив, що особа, яка фігурує у матеріалах провадження, як один із виконавців йому не відома.

У судовому засіданні захисник заявила клопотання про приєднання до матеріалів справи низки документів, зокрема, відповіді на адвокатські запити відповідних органів місцевого самоврядування, сільських та селищних Рад області, відповідно до яких, керівник ТОВ «Е.» не звертався повторно після червня 2016 року, коли було затримано Миколу Романчука, за отриманням дозволів на розробку родовища вапняку. Зазначене, за словами захисника, суперечить показам керівника ТОВ «Е.» у ході допиту під час судового розгляду зазначеного провадження.

Наразі судом завершено з’ясування фактичних обставин справи та дослідження доказів.

За клопотанням сторони обвинувачення у засіданні оголошено перерву до 13.00 год 23.04.2021 року для підготовки до судових дебатів.

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва