flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжні заходи групі осіб, підозрюваним у збуті наркотичних засобів

19 квітня 2021, 15:56

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Дмитром Тішком обрано запобіжні заходи групі осіб, підозрюваним, зокрема у незаконному обігу наркотичних засобів.

Відповідно до матеріалів справи, 47-річна громадянка М. та 49-річний громадянин Р. вирішили обрати для себе, у якості джерела доходів, діяльність пов’язану з незаконним виготовленням, придбанням, зберіганням та збутом наркотичних засобів, зокрема - метадону.

Для реалізації зазначеного плану, вони організували групу з двох жінок віком 29 та 48 років та 28-річного чоловіка. Останні мали виконувати функції щодо зберігання метадону, прийому замовлень, безпосереднього збуту наркотику.

Громадянка М. та громадянин Р. здійснювали керівництво зазначеною групою, контролювали та координували їх дії.

Водночас, вони здійснювали пошук серед співробітників правоохоронних органів, осіб, які б могли за неправомірну вигоду здійснювати прикриття їх незаконної діяльності.

З цією метою, відповідно до матеріалів клопотання, вони звернулись до начальника Управління боротьби з наркозлочинністю у Миколаївській області та запропонували йому неправомірну вигоду у сумі 15 тис гривень щомісячно за прикриття їх незаконної діяльності. Останній повідомив про цей факт відповідні правоохоронні органи.

15.04.2021 року, діючи під контролем правоохоронних органів, начальник Управління зустрівся з громадянкою М. та громадянином Р. і вони надали йому неправомірну вигоду у сумі 15 тис гривень, після чого їх було затримано співробітниками поліції.

Їх дії органом досудового слідства кваліфіковано за ч.3 ст.307 та ч.4 ст.369 КК України.

Дії інших членів групи кваліфіковано за ч.3 ст.307 КК України.

У судовому засіданні, підозрювані не визнавали провину та просили обрати запобіжні заходи, не пов’язані з триманням під вартою.

За результати розгляду, слідчий суддя Дмитро Тішко, ухвалив обрати чотирьом членам групи запобіжні заходи у виді тримання під вартою без можливості внесення застави, щодо 29-річної підозрюваної – у виді тримання під вартою, визначивши розмір застави у сумі 800 тис гривень.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва