flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід водію вантажівки, підозрюваному у вчиненні ДТП, внаслідок якого загинуло троє осіб

30 березня 2021, 13:04

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Дмитром Тішком обрано запобіжний захід 60-річному мешканцю Вознесенського району, підозрюваному у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.286 КК України.

Відповідно до матеріалів клопотання, 27.03.2021 року, підозрюваний керуючи вантажівкою «Renault Magnum» з напівпричепом, рухаючись автодорогою Р-55 «Одеса-Вознесенськ-Новий Буг», порушив правила дорожнього руху, виїхав на зустрічну смугу та допустив зіткнення з легковим автомобілем «Opel Vectra». Внаслідок зіткнення 35-річний водій легковика та двоє його пасажирок віком 48 та 25 років загинули на місці події.

У судовому засіданні з розгляду клопотання, підозрюваний визнав свою провину, водночас зазначив, що причиною ДТП могли стати нерівності дороги. На уточнююче питання слідчого судді щодо необхідності зменшення швидкості руху до такої, яка дозволяє здійснювати безпечний рух великогабаритного транспорту не зміг надати пояснень.

Захисники просили відмовити у задоволенні клопотання та застосувати запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

За результатами розгляду клопотання та доданих до нього матеріалів, слідчий суддя Дмитро Тішко ухвалив обрати щодо підозрюваного запобіжний захід у виді тримання під вартою до 25.05.2021 року без права внесення застави.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва