flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд обрав запобіжні заходи усім учасникам групи, підозрюваним у незаконному збуті метадону

25 березня 2021, 16:40

У Центральному районному суді м.Миколаєва обрано запобіжні заходи ще трьом учасникам групи, підозрюваним у незаконному придбанні, зберіганні та збуті, за попередньою змовою, наркотичних засобів (ч.2 ст.307 КК України).

Нагадаємо, 23.03.2021 року у м.Южноукраїнську було затримано групу з чотирьох осіб, яких підозрюють у діяльності, пов’язаній зі збутом на території міста наркотичного засобу метадону.

У ході розгляду клопотання про обрання міри запобіжного заходу 33-річному чоловіку, який відповідно до матеріалів клопотання входив до складу зазначеної групи, прокурор зазначала, що останній, окрім безпосереднього збуту метадону, виконував організаторські функції, контролював діяльність «реалізаторів», надавав їм вказівки.

Останній не заперечував одиничний факт збуту, задокументований у ході проведення НСРД. Будь-яку іншу діяльність пов’язану з реалізацією наркотичного засобу заперечував.

Окрім цього, слідчим суддею Іваном Дірком розглянуто клопотання щодо 35-річної жінки, яка раніше притягувалась до кримінальної відповідальності за вчинення аналогічних злочинів. Остання, відповідно до матеріалів займалась безпосереднім збутом метадону. Жінка заперечила факт збуту і зазначила, що вилучений в неї наркотичний засіб зберігала для себе, оскільки вже близько 20 років вживає наркотичні препарати.

Також було розглянуто клопотання щодо 44-річної мешканки м.Южноукраїнськ, яка, за словами прокурора, фактично здійснювала організацію зазначеної діяльності. Прокурор зазначала, що остання тривалий час займається діяльністю, пов’язаною з незаконним обігом наркотичних препаратів.

Підозрювана заперечила провину і підкреслила, що зазначену діяльність організував її 33-річний співмешканець, який також є фігурантом зазначеного провадження, весь значний обсяг вилученого метадону також належить йому.

Захисники заперечували проти задоволення клопотань.

За результатами розгляду, слідчий суддя Іван Дірко ухвалив обрати запобіжні заходи у виді тримання під вартою з можливістю внесення застави щодо 35-річної підозрюваної у сумі 181 600 грн, 33-річного чоловіка – у сумі 681 000 грн.

Стосовно 44-річної підозрюваної слідчим суддею обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі 908 000 грн.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва