flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід підозрюваному у вчиненні ДТП зі смертельними наслідками

19 березня 2021, 19:46

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Дмитром Тішком, розглянуто клопотання про обрання запобіжного заходу 31-річному місцевому мешканцю, підозрюваному у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.286 КК України.

Нагадаємо, 05.12.2020 року, на перехресті пр.Богоявленського та вул.Південна у м.Миколаєві сталася дорожньо-транспортна пригода за участі автомобілів «Toyota Land Cruiser 200» та «ВАЗ 2105», внаслідок якої водій автомобіля «ВАЗ» загинув. Відповідно до матеріалів клопотання автомобіль «Toyota Land Cruiser 200» рухався зі швидкістю 202 км/год, підозрюваний керував ним, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння.

У судовому засіданні, було допитано експерта Миколаївського НДЕКЦ МВС України, яка брала участь в огляді та вилученні слідів біологічного походження з автомобіля «Toyota Land Cruiser 200». Остання, окрім іншого зазначила, що за висновками експертиз, на подушці водія, передніх дверчатах зліва, частині передньої панелі було виявлено сліди крові, які за генетичними характеристиками належать підозрюваному. На подушках безпеки переднього пасажира не було виявлено слідів крові.

Також судом було досліджено письмові докази, зокрема протокол допиту громадянина К., який також перебував в автомобілі «Toyota Land Cruiser 200», серед іншого, той зазначав, що не перебував за кермом зазначеної автівки і не знає, хто саме нею керував.

У ході дебатів прокурор зазначив, що підозрюваний не сприяв слідству, факт перебування за кермом встановлено лише завдяки експертизі, ризики наведені слідчим у клопотання знайшли своє підтвердження у ході розгляду.

Захисник заперечив проти задоволення клопотання, посилаючись на необґрунтованість підозри та відсутність ризиків.

Підозрюваний зазначив, що має сумніви щодо проведених експертиз та просив відмовити у задоволенні клопотання. Окрім цього, повідомив, що скерує на адресу керівництва прокуратури та МВС України відповідні скарги.

Заслухавши думки сторін та дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя Дмитро Тішко ухвалив обрати щодо підозрюваного запобіжний захід у виді тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі 170 тис гривень.

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва