flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У судовому засіданні з розгляду клопотання щодо обрання запобіжного заходу підозрюваному у вчиненні смертельної ДТП допитано свідка

18 березня 2021, 19:07

У Центральному районному суді м.Миколаєва, під головуванням судді Дмитра Тішка, триває розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу 31-річному місцевому мешканцю, підозрюваному у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.286 КК України.

Нагадаємо, 05.12.2020 року, на перехресті пр.Богоявленського та вул.Південна у м.Миколаєві сталася дорожньо-транспортна пригода за участі автомобілів «Toyota Land Cruiser 200» та «ВАЗ 2105», внаслідок якої водій автомобіля «ВАЗ» загинув. Відповідно до матеріалів клопотання автомобіль «Toyota Land Cruiser 200» рухався зі швидкістю 202 км/год, підозрюваний керував ним, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння.

У судовому засіданні підозрюваний відповів на питання прокурора, що стосувались подій, які мали місце 05.12.2021 року та стосуються зазначеного провадження.

Також, у якості свідка було допитано матір підозрюваного, яка повідомила, що її син не вміє водити автомобіль, також зазначала, що інша особа, яка перебувала в автомобілі «Toyota Land Cruiser 200», громадянин К., після ДТП неодноразово приходив до них додому та переконував її сина не давати будь-яких пояснень органам досудового слідства.

Окрім цього, зазначала, що громадянин К., з метою уникнення відповідальності за вчинення ДТП, залучив двох захисників, які мали ввести слідство в оману.

Наразі у зв’язку із закінченням процесуального часу, у засіданні оголошено перерву до 14.30 год 19.03.2021 року.

В наступному судовому засіданні, окрім іншого, планується допит, за клопотанням прокурора, експерта Миколаївського НДЕКЦ МВС України.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва