flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розпочато розгляд по суті клопотання про обрання запобіжного заходу, підозрюваному у вчиненні смертельної ДТП

17 березня 2021, 18:43

 

 

У провадженні слідчого судді Центрального районного суду м.Миколаєва Дмитра Тішка перебуває клопотання про обрання міри запобіжного заходу 31-річному місцевому мешканцю, підозрюваному у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.286 КК України.

Нагадаємо, 05.12.2020 року, на перехресті пр.Богоявленського та вул.Південна у м.Миколаєві сталася дорожньо-транспортна пригода за участі автомобілів «Toyota Land Cruiser 200» та «ВАЗ 2105», внаслідок якої водій автомобіля «ВАЗ» загинув.

На початку розгляду прокурор заявив клопотання про долучення до матеріалів низки письмових доказів, зокрема протоколи допиту підозрюваного та іншої особи, яка перебувала в автомобілі «Toyota Land Cruiser 200», висновки експертів, протоколи огляду відповідних Інтернет-ресурсів тощо.

Окрім цього, прокурор клопотав про допит експерта Миколаївського НДЕКЦ МВС України.

 

Зазначені клопотання судом було задоволено.

Підозрюваний заявив клопотання про допит чотирьох свідків, серед яких його мати. Зазначене клопотання суд задовольнив частково та ухвалив допитати матір підозрюваного.

Оголошуючи клопотання, прокурор серед іншого зазначив, що автомобіль «Toyota Land Cruiser 200» рухався зі швидкістю 202 км/год, підозрюваний керував ним, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння.

Захисник зазначив, що підозра необґрунтована, оскільки генетичні змиви з керма не містять ознак підозрюваного, а подушка безпеки містить лише клітини крові останнього і відсутні будь-які інші генетичні ознаки. Ризики переховування від слідства, впливу на свідків та можливості перешкоджання розслідуванню іншим чином назвав безпідставними та просив слідчого суддю не застосовувати будь-який запобіжний захід щодо підозрюваного.

Підозрюваний зазначав, що 05.12.2020 року, вживав алкогольні напої разом з іншою особою, яка є учасником даного ДТП, не перебував за кермом вказаного автомобіля. Свою позицію у даному провадженні, зокрема, відмову від дачі показів, пояснив тим, що такі рекомендації, йому дав захисник, залучений вищезазначеною особою, з метою уникнення від відповідальності останнього, оскільки ця особа перебувала за кермом.

 

Наразі у зв’язку із закінченням процесуального часу, у засіданні оголошено перерву до 16.00 год 18.03.2021 року.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва