flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід 19-річному чоловіку, підозрюваному у розбої та вимаганні

11 березня 2021, 14:42

У Центральному районному суді м.Миколаєва обрано запобіжний захід 19-річному місцевому мешканцю, підозрюваному у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.187 КК України та ч.1 ст.189 КК України (розбій, вимагання).

Відповідно до клопотання та доданих до нього матеріалів, наприкінці лютого 2021 року, підозрюваний отримав від невстановленої особи флеш-носій, де містились інтимні фотографії його 48-річного знайомого громадянина М.

08.03.2021 року він зустрівся з громадянином М. та повідомив, що розповсюдить зазначені фотографії, проте зазначене питання можна буде вирішити, якщо потерпілий передасть йому свій мобільний телефон та телевізор, на що останній погодився.

В подальшому вони, разом з іншою особою, прибули до місця мешкання потерпілого, де останній передав підозрюваному свій мобільний телефон та телевізор. Загальна вартість зазначеного майна склала близько 6,5 тис гривень.

Перебуваючи в зазначеному приміщенні, підозрюваний наказав віддати йому ще один мобільний телефон, який належав потерпілому, на що той відмовив. Після цього, відповідно до матеріалів клопотання, підозрюваний дістав предмет схожий на пістолет та почав погрожувати громадянину М. застосуванням фізичного насильства. Побоюючись за своє життя та здоров’я, останній віддав свій телефон, вартістю близько 5600 грн.

В подальшому, підозрюваний заволодів шуруповертом, який знайшов в одній з кімнат зазначеної оселі та покинув місце вчинення кримінального правопорушення.

У ході розгляду клопотання про обрання міри запобіжного заходу, прокурор зазначив, що підозрюваний може переховуватись від слідства та суду, впливати на свідків і потерпілого, оскільки йому відомо місце їх проживання.

Окрім цього, прокурор зазначив ризик вчинення іншого кримінального правопорушення, з огляду на те, що в одному з судів області на розгляді перебуває обвинувальний акт щодо підозрюваного за фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.121 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження). В рамках зазначеного провадження останній оголошувався у розшук через неявку до суду, також неодноразово виносились ухвали про його примусовий привід.

Підозрюваний провину заперечив, повідомив, що потерпілий сам запропонував віддати йому вищезазначене майно.

Захисник заперечила проти задоволення клопотання, зазначивши, що підозра є необґрунтованою, а ризики недоведені.

Заслухавши думки сторін та дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя Іван Дірко ухвалив обрати щодо підозрюваного запобіжний захід у виді тримання під вартою до 06.05.2021 року.

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва