flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд відклав засідання з розгляду протоколів про вчинення правопорушень, пов’язаних з корупцією, складених щодо ректора одного з миколаївських університетів через неявку його захисника

12 лютого 2021, 13:01

У Центральному районному суді м.Миколаєва відбулось судове засідання з розгляду адміністративних протоколів, складених щодо ректора одного з миколаївських університетів.

Нагадаємо, до суду надійшло понад 130 матеріалів про вчинення адміністративних правопорушень пов’язаних з корупцією з правовою кваліфікацією за ч.1, 2 ст.172-7 КУпАП, складених щодо ректора, які були об’єднані в одне адміністративне провадження. В подальшому було призначено чотири судових засідання з розгляду зазначених матеріалів, з яких ректор з’явився лише в одне і за такого, суд не зміг розпочати розгляд провадження по суті.

У судове засідання, яке відбулось 12.02.2021 року, не з’явився захисник ректора, який надіслав на адресу суду повідомлення, в якому просив відкласти засідання, оскільки перебуває в відпустці. Сам ректор повідомив, що не є фахівцем в галузі права і за такого просив відкласти засідання. Також повідомив, що не згоден зі складеними стосовно нього адміністративними протоколами.

Прокурор підкреслив, що у даному провадженні участь захисника не є обов’язковою і зазначив, що вбачає в аргументації особи, яка притягається до адміністративної відповідальності спекуляцію правом на захист.

З урахуванням думок сторін, з метою забезпечення права на захист, суддя Сергій Медюк ухвалив відкласти судове засідання на 09.30 год 17.02.2021 року.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва