flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжні заходи, підозрюваним, зокрема, у виготовленні та збуті психотропних речовин

05 лютого 2021, 19:19

У Центральному районному суді м.Миколаєва розглянуто клопотання щодо обрання запобіжних заходів 36-ти, 43-х та 40-річному чоловікам, підозрюваним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.307 КК України.

Відповідно до матеріалів клопотання, останні незаконно виготовляли та збували психотропну речовину, обіг якої обмежено – амфетамін та особливо небезпечний засіб – канабіс на територій м.Миколаєва та області.

У ході санкціонованих судом обшуків, зокрема, в гаражі, поблизу місця мешканця 43-річного підозрюваного, окрім іншого, було вилучено кислоту та хімічні речовини, які можуть бути використані для виробництва психотропних речовин, зокрема амфетаміну.

Сам підозрюваний пояснив, що за допомогою кислоти та інших хімічних сполук він займається видобуванням з грунту золота. Факт виготовлення наркотичних засобів заперечив.

У судовому засіданні прокурор клопотання підтримав, зазначивши ризики наведені у ст.177 КПК України.

Захисники заперечували проти задоволення клопотання слідчого.

Дослідивши матеріали та заслухавши думки сторін, слідчий суддя Світлана Скрипченко ухвалила обрати щодо 36-річного підозрюваного, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності запобіжний захід у виді тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі 1 млн гривень, стосовно двох інших підозрюваних – тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі 200 тис гривень/

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва