flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд відклав засідання у справі щодо опору співробітнику поліції через неявку захисника

19 січня 2021, 16:18

У Центральному районному суді м.Миколаєва триває судовий розгляд обвинувального акту щодо 45-річного місцевого мешканця, обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.342 КК України (опір працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків).

Відповідно до обвинувального акту, співробітник патрульної поліції забезпечував регулювання дорожнього руху на перетині вул.Нікольська та Соборна у м.Миколаєві під час проведення масштабного спортивного заходу та висловив законну вимогу обвинуваченому, який перетинав вулицю, залишити пішохідний перехід. На що, останній, не виконуючі вимог патрульного, схопив його за комір та завдав удару в обличчя.

Подія мала місце 04.11.2018 року.

У судове засідання прибув один зі свідків сторони обвинувачення, який тривалий час не з’являвся для дачі показів, стосовно якого судом вже було постановлено ухвалу про примусовий привід, і який підлягає допиту. Водночас не з’явився захисник обвинуваченого, про причину неявки останній не повідомив.

Обвинувачений пояснив, що його захисник перебуває в іншому судовому засіданні.

Прокурор зазначив, що без участі захисника продовження судового засідання не є неможливим, водночас звернув увагу на той факт, що дата та час засідання були узгоджені сторонами заздалегідь.

З огляду на неявку захисника, суд ухвалив відкласти засідання до 14.30 год 24.02.2021 року.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва