flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд допитав Миколу Романчука

13 січня 2021, 17:32

У Центральному районному суді м.Миколаєва відбулось судове засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням колишнього першого заступника голови Миколаївської облдержадміністрації Миколи Романчука у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.368 КК України.

Зазначене провадження розглядається колегією суддів у складі Володимира Алєйнікова, Івана Дірка під головуванням судді Світлани Скрипченко.

Нагадаємо, екс-посадовець обвинувачується в отриманні неправомірної вигоди від керівника ТОВ «Е.» громадянина Г. за сприяння в отриманні спецдозволу на користування надрами, необхідних висновків і погоджень, а також в подальшому неперешкоджанні господарській діяльності товариства. Подія мала місце у червні 2016 року.

У судовому засіданні було повторно допитано колишнього помічника, на той момент, голови Миколаївської облдержадміністрації, який повідомив, що не пам’ятає обставин зазначених подій.

Також суд задовольнив клопотання прокурора та допитав з можливістю огляду матеріалів негласних слідчих (розшукових) дій громадянина Г. В зазначеного свідка, відповідно до обвинувального акту, Микола Романчук вимагав неправомірну вигоду.

Після цього, суд допитав Миколу Романчука, який повідомив, що громадянин Г. звернувся до нього за допомогою в отриманні спецдозволу на користування надрами, оскільки він має намір таким чином інвестувати в розвиток регіону. Проте отримання та погодження відповідних документів, що стосується розробки надр не належало до компетенції облдержадміністрацій, тому Микола Романчук організував йому зустріч з колишнім заступником голови обласної Ради. Будь-яких вказівок щодо надання неправомірної вигоди він не робив.

Також зазначив, що на його думку, кримінальне провадження проти нього, з метою помститися, штучно створено певними особами з числа співробітників правоохоронних органів.

Суд поставив на розгляд питання про можливість завершити з’ясування фактичних обставин справи та дослідження доказів, але прокурором було заявлено клопотання про надання часу для  зміни обвинувачення.

Зазначене клопотання судом задоволено, в засіданні, з метою надання прокурору можливості змінити обсяг обвинувачення, оголошено перерву до 14.00 год 10.02.2021 року.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва