flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд допитав обвинуваченого, зокрема у замаху на умисне вбивство кількох осіб

14 грудня 2020, 14:56

У Центральному районному суді м.Миколаєва розпочато судовий розгляд обвинувального акту у провадженні щодо 42-річного чоловіка, обвинуваченого у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.15, п.1, п.5, п.7 ч.2 ст.115 КК України, ч.3 ст.15, ч.2 ст.194 КК України.

Судовий розгляд зазначеного провадження здійснюється колегією суддів у складі Світлани Гречаної, Володимира Алєйнікова, під головуванням Оксани Мамаєвої.

Прокурор оголосила обвинувальний акт, відповідно до якого 13.02.2019 року, чоловік, після сварки з дружиною, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння прийняв рішення про вчинення самогубства.

З цією метою, він пройшов на кухню своєї квартири, яка розташована в багатоповерховому будинку та перерізав ножем шланг газоводу, яким підведено газ до побутової плити, щоб в подальшому здійснити вибух газової суміші, яка заповнить приміщення.

Окрім цього, він зателефонував оператору лінії «102» та повідомив про намір вчинити вибух та позбавити життя інших мешканців будинку.

Співробітниками поліції було встановлено місце проживання обвинуваченого, в будинок було припинено подачу газу, а останнього затримано.

Дії чоловіка стороною обвинувачення кваліфіковано як – незакінчений замах на умисне вбивство двох або більше осіб, вчинене способом небезпечним для багатьох осіб, з хуліганських мотивів (ч.3 ст.15, п.1, п.5, п.7 ч.2 ст.115 КК України) та незакінчений замах на умисне знищення чужого майна, вчинене шляхом вибуху, що спричинило інші тяжкі наслідки (ч.3 ст.15, ч.2 ст.194 КК України).

Судом встановлено наступний порядок дослідження доказів: допит обвинуваченого, потерпілих та свідків, після чого буде досліджено письмові докази.

Обвинувачений свою провину визнав частково, пояснив, що умислу на вбивство інших осіб в нього не було. Зазначив, що після сварки з дружиною вживав алкогольні напої і погано контролював свої дії. Потім вирішив вчинити самогубство та перерізав шланг газоводу. Після розмови з оператором лінії «102» самостійно перекрив подачу газу в помешканні.

Наразі для виклику потерпілих, які підлягають допиту у засіданні оголошено перерву до 15.30 год 05.02.2021 року.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва