flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У судове засідання у справі щодо опору співробітнику поліції під час виконання службових обов’язків вчергове не з’явились свідки сторони обвинувачення

02 грудня 2020, 15:20

У Центральному районному суді м.Миколаєва триває судовий розгляд обвинувального акту щодо 45-річного місцевого мешканця, обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.342 КК України (опір працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків).

Відповідно до обвинувального акту, співробітник патрульної поліції забезпечував регулювання дорожнього руху на перетині вул.Нікольська та Соборна у м.Миколаєві під час проведення масштабного спортивного заходу та висловив законну вимогу обвинуваченому, який перетинав вулицю, залишити пішохідний перехід. На що, останній, не виконуючі вимог патрульного, схопив його за комір та завдав удару в обличчя.

Подія мала місце 04.11.2018 року.

У судове засідання вчергове не з’явились кілька свідків сторони обвинувачення, які підлягають допиту. 19.09.2020 року судом було постановлено ухвалу про їх примусовий привід, водночас зазначену ухвалу наразі не виконано.

Прокурор зазначив, що інформація про виконання ухвали до нього не надходила, а співробітники поліції ухиляються від її виконання. Також він наголошував на необхідності повторного направлення ухвали про примусовий привід свідків.

Судом констатовано, що наразі фактично завершено з’ясування обставин справи, окрім допиту вищезазначених свідків сторони обвинувачення, водночас порушуються розумні строки судового розгляду зазначеного провадження, який триває близько двох років.

Судом зауважено, що у випадку повторної неявки зазначених свідків у наступне судове засідання буде вирішуватись питання про завершення з’ясування фактичних обставин справи та перехід до судових дебатів.

Нараз для повторного виклику свідків у засіданні оголошено перерву до 14.30 год 19.01.2021 року.

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва