flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд призначив додаткову балістичну експертизу у справі за обвинуваченням пенсіонера у вбивстві 30-річного чоловіка

27 листопада 2020, 16:28

У Центральному районному суді м.Миколаєва відбулось чергове судове засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням 70-річного пенсіонера, який мешкає у с.Красне Березанського району, у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.115 КК України (умисне вбивство).

Зазначене провадження розглядається колегією суддів у складі Катерини Лагоди, Володимира Алєйнікова, під головуванням судді Сергія Медюка.

Нагадаємо, відповідно до матеріалів справи, в обвинуваченого виник конфлікт на грунті ревнощів, під час телефонної розмови з 30-річним знайомим його 48-річної дружини.

Після цього, відповідно до обвинувального акту, перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння, він взяв належну йому рушницю марки «ТОЗ-63», спорядив її двома набоями 16 калібру та на інвалідному візку, на якому він пересувається за станом здоров’я, вирушив до торгівельного намету, де працювала його дружина.

Біля вказаного намету, 30-річний чоловік, з яким раніше відбувалась телефонна розмова, побачив його та рушив назустріч. Обвинувачений в цей час, перебуваючи в інвалідному візку, здійснив постріл в сторону чоловіка.

Внаслідок проникаючого вогнепального поранення останній помер.

Судом наразі завершено дослідження письмових доказів по справі.

Водночас, прокурором заявлено клопотання про проведення повторної судово-балістичної експертизи рушниці «ТОЗ-63», з метою з’ясування, чи міг з даної зброї відбутися постріл без натискання на спусковий гачок. Зазначене клопотання судом задоволено.

Наразі, у зв’язку із завершенням процесуального часу у засіданні оголошено перерву.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва