flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У справі Миколи Романчука суд розпочав допит останнього свідка сторони обвинувачення (ФОТО)

27 листопада 2020, 09:51

 

У Центральному районному суді м.Миколаєва відбулось судове засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням колишнього першого заступника голови Миколаївської облдержадміністрації Миколи Романчука у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.368 КК України.

Зазначене провадження розглядається колегією суддів у складі Володимира Алєйнікова, Івана Дірка, якого включено до складу замість вибулого Олександра Чулупа, під головуванням судді Світлани Скрипченко.

Нагадаємо, екс-посадовець обвинувачується в отриманні неправомірної вигоди від керівника ТОВ «Е.» громадянина Г. за сприяння в отриманні спецдозволу на користування надрами, необхідних висновків і погоджень, а також в подальшому неперешкоджанні господарській діяльності товариства. Подія мала місце у червні 2016 року.

Суд перейшов до допиту останнього свідка сторони обвинувачення громадянина Г., який тривалий час не з’являвся у судові засідання. В нього, відповідно до обвинувального акту, Микола Романчук вимагав неправомірну вигоду.

Свідок пояснив, що йому порекомендували звернутись до Миколи Романчука для вирішення питання щодо отримання дозволу на користування надрами в Єланецькому районі.

Під час однієї з зустрічей, Микола Романчук познайомив його з колишнім першим заступником голови Миколаївської обласної Ради С., а той в свою чергу зі своїм помічником, який мав вирішити питання щодо отримання спецдозволу, та згодом висловив вимогу про передачу неправомірної вигоди.

Також свідок пояснив, що Микола Романчук прямо не говорив йому про необхідність надання неправомірної вигоди, а в завуальованій формі дав йому це зрозуміти.

Окрім цього, свідок зазначив, що будь-хто із зазначених осіб не вказував, що неправомірну вигоду необхідно передати саме Миколі Романчуку. Також свідок, відповідаючи на питання, пояснив, що тричі притягався до кримінальної відповідальності, зокрема за вчинення шахрайських дій, проте у відповідності до ст.89 КК України є несудимим.

Прокурор заявив клопотання про продовження допиту свідка з використанням матеріалів кримінального провадження у наступному судовому засіданні, оскільки його покази потребують певного уточнення.

Судом також зауважено, що покази свідка мають відмінності від досліджених у ході судового розгляду доказів сторони обвинувачення.

Наразі у засіданні оголошено перерву до 14.30 год 17.12.2020 року.

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва