flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжні засоби трьом особам, які підозрюються у сутенерстві

26 листопада 2020, 14:27

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Світланою Гречаною розглянуті клопотання слідчого про обрання міри запобіжного заходу трьом мешканцям м.Миколаєва, підозрюваним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.303 КК України (сутенерство, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Відповідно до матеріалів клопотання, 26-річна місцева мешканка запропонувала своїй 49-річній матері та 34-річному співмешканцю здійснювати діяльність, пов’язану із сутенерством, на що останні погодились.

У період з жовтня 2019 року по листопад 2020 року, останні займались діяльністю, пов’язаною з сутенерством, зокрема наповнювали інформацією відповідний Інтернет-сайт, розміщували оголошення, винаймали житло, забезпечували зустріч повій з клієнтами.

У ході розгляду клопотання, 49-річна жінка повідомила, що лише приймала телефонні дзвінки, виконуючі функцію диспетчера і не була обізнана, що її діяльність носить протиправний характер.

Інший підозрюваний зазначав, що іноді, на прохання, здійснював, доставку клієнтів до повій на своєму автомобілі, грошові кошти за зазначену діяльність майже не отримував.

26-річна підозрювана визнала свою провину, пояснила, що займалась розміщенням оголошень, винаймала житло, разом з матір’ю приймала телефонні дзвінки, розподіляла грошові кошти.

Захисники заперечували проти задоволення клопотань, зазначали, що запобіжні заходи не пов’язані з триманням під вартою унеможливлять наведені прокурором ризики та забезпечать належну процесуальну поведінку підозрюваних.

Дослідивши матеріали клопотання та заслухавши думки сторін, слідча суддя Світлана Гречана ухвалила обрати щодо підозрюваних запобіжні заходи у виді цілодобового домашнього арешту.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва