flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд захистив порушені права мешканця багатоповерхівки, якому було нанесено збитки внаслідок неякісно виконаних ремонтних робіт

17 листопада 2020, 14:56

Суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Ольгою Гуденко розглянуто позов мешканця багатоквартирного будинку до ОСББ, яке обслуговує зазначений будинок, та підрядної організації про солідарне відшкодування матеріальної та моральної шкоди.

Відповідно до матеріалів справи між ОСББ та підрядною організацією ТОВ «П.» було укладено угоду про капітальний ремонт покрівлі даху багатоповерхівки, за адресою пров.Парусний, 11, в якій мешкає позивач.

У ході проведення ремонтних робіт та після їх завершення почало відбуватись протікання даху будинку, через що, внаслідок потрапляння вологи, постраждала зокрема і квартира позивача.

Судом встановлено, що наявними в матеріалах справи доказами підтверджується факт залиття квартири позивача за адресою пров.Парусний, 11 та неналежне виконання підрядною організацією ТОВ «П.» робіт з капітального ремонту покрівлі даху вказаного будинку, що мало наслідком завдання позивачу шкоди, внаслідок залиття його житла.

Водночас, оскільки шкода позивачу завдана виключно протиправними діями підрядної організації ТОВ «П.» позовні вимоги до ОСББ, яке обслуговує будинок є безпідставними.

Дослідивши матеріали справи, суд ухвалив частково задовольнити зазначений позов та стягнути на користь позивача з ТОВ «П.» матеріальну шкоду, спричинену залиттям квартири в розмірі 19 802 грн та 5 000 грн компенсації моральної шкоди.

Окрім цього, суд ухвалив стягнути з ТОВ «П.» на користь позивача 7 600 грн витрат на правову допомогу та 3 200 грн витрат на кошторисну документацію і проведення експертизи.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва