flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулось перше засідання по суті у справі щодо військовослужбовця, обвинуваченого у службовому підробленні, що спричинило шкоду у сумі понад 1,2 млн грн

28 жовтня 2020, 11:32

У Центральному районному суді м.Миколаєва розпочався судовий розгляд кримінального провадження за обвинуваченням першого заступника командира військової частини А3163 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.366 КК України.

Судовий розгляд зазначеного провадження відбувається під головуванням судді Оксани Мамаєвої.

Прокурор оголосив обвинувальний акт, відповідно до якого, обвинувачений, якій обіймав посаду тимчасово виконуючого обов’язки командира в/ч А3163, протягом листопада-грудня 2018 року видав низку неправдивих офіційних документів, що стало підставою для перерахування підрядній організації коштів за невиконані роботи з виготовлення та встановлення спеціальної полоси реакції лідера для підготовки військовослужбовців.

Своїми діями, відповідно до обвинувального акту, останній спричинив державі в особі в/ч А3163 матеріальну шкоду на суму понад 1,2 млн гривень. Зазначені збитки були повністю відшкодовані у ході досудового розслідування.

Дії обвинуваченого кваліфіковані, як видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, що спричинило тяжкі наслідки (ч.2 ст.366 КК України).

Обвинувачений у судовому засіданні свою провину не визнав у повному обсязі.

Судом встановлено порядок дослідження доказів у справі, зокрема – дослідження письмових доказів, допит представника потерпілого, свідків та обвинуваченого.

Наразі для підготовки прокурора до надання письмових доказів, які підлягають дослідженню у засіданні оголошено перерву до 11.00 год 23.11.2020 року.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва