flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Постановлено вирок чоловіку, який здійснив наїзд на жінку, яка переходила дорогу по пішохідному переходу

19 жовтня 2020, 15:54

Суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Оксаною Мамаєвою постановлено вирок 32-річному місцевому мешканцю, обвинуваченому у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.286 КК України.

Судом встановлено, що 05.02.2018 року, близько 19.54 год, обвинувачений за кермом автомобіля «Chevrolet Lacetti» рухався по вул.Садова в м.Миколаєві зі сторони вул.Чкалова в бік пр.Центрального.

В районі перехрестя вул.Садової з вул.Севастопольською він здійснив наїзд на 43-річну жінку, яка перетинала дорогу по пішохідному переходу, внаслідок чого, остання отримала травми, які відносяться до категорії тяжких тілесних ушкоджень і її було доставлено до медичного закладу.

Згодом, жінці було присвоєно інвалідність ІІ групи, що стало наслідком отриманих в результаті ДТП травм.

Обвинувачений свою провину не визнавав, пояснював, що жінка переходила дорогу не на пішохідному переході, була неуважною, оскільки розмовляла по телефону. Водночас, доводи обвинуваченого не знайшли свого підтвердження у ході дослідження доказів по справі та допиту свідків.

За результатами розгляду зазначеного кримінального провадження, суд дійшов висновку про доведеність вини обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.286 КК України.

При призначенні покарання, суд врахував, що обвинувачений вчинив необережний тяжкий злочин, особу останнього, той факт, що він має на утриманні двох неповнолітніх дітей та частково відшкодував шкоду завдану потерпілій. Окрім цього, згідно досудової доповіді підготовленої Центральним РВ філії ДУ «Центр пробації» в області ризик вчинення повторного кримінального правопорушення та небезпеки для суспільства оцінюється, як низький.

За огляду на викладене, суд дійшов висновку про можливість виправлення засудженого без відбування основного покарання у виді позбавлення волі.

За такого, суд ухвалив визнати чоловіка винним та призначити йому покарання у виді чотирьох років позбавлення волі з випробувальним строком три роки, поклавши на нього обов’язки періодично з’являтись для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти про зміну місця проживання, навчання, роботи.

Окрім цього, суд ухвалив частково задовольнити цивільний позов потерпілої, стягнувши з засудженого на користь останньої 100 000 грн на відшкодування моральної шкоди, 11 000 грн витрат на правову допомогу, понад 30 000 грн на відшкодування матеріальної шкоди.

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва