flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулося підготовче судове засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням голови правління кредитної спілки "Флагман".

11 грудня 2015, 13:35

Голова правління підозрюється у вчиненні таких кримінальних правопорушень, як заволодіння майном спілки шляхом зловживання своїм службовим становищем, в особливо великих розмірах, а також невиконання судового рішення (ч. 3, ч.5 ст.191 та ч. 2 ст.382 КК України).

Кримінальне провадження розглядається колегією суддів Центрального районного суду м.Миколаєва під головуванням судді Світлани Гречаної, до складу колегії входять судді Володимир Алєйніков і Сергій Медюк.

Із боку обвинувачення участь у процесі бере група прокурорів.

З огляду на резонансність справи та велику кількість потерпілих слухання відбулося 09.12.2015 року в Будинку культури УМВС в Миколаївській області.

9 грудня під час підготовчого судового засідання представники прокуратури Миколаївської області підтримали складений ними обвинувальний акт і заявили клопотання про призначення судового розгляду та обрання стосовно обвинуваченої запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. При цьому вони зазначили, що не вбачають підстав для закриття справи або відправлення її на додаткове розслідування.

Також прокуратура запропонувала в подальшому викликати на допит до суду потерпілих по двадцять осіб, у алфавітному порядку.

Натомість захисник обвинуваченої заявив клопотання про повернення обвинувального акту на додаткове розслідування до прокуратури, оскільки вбачає в ньому "суттєві порушення з боку прокуратури". Представники прокуратури проти клопотання заперечили.

Із боку потерпілих також було внесено низку клопотань. Слід зазначити, що їх виступи носили дуже емоційний характер, відтак атмосфера під час судового засідання була напруженою. Кільком особам з числа потерпілих лікарі, які чергували в приміщенні Будинку культури під час процесу, надали медичну допомогу.

Суд, вислухавши думки учасників процесу з приводу заявлених клопотань, видалився до нарадчої кімнати.

 


 

Повернувшись із нарадчої кімнати 11 грудня 2015 року, суд, оголосив про відмову у задоволенні клопотання захисника обвинуваченої щодо повернення обвинувального акту на додаткове розслідування до прокуратури, оскільки дійшов висновку, що прокуратура при складанні акту дотрималась вимог законодавства.

Також суд оголосив про відмову у задоволенні клопотання прокуратури щодо обрання стосовно обвинуваченої запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Також судом постановлено рішення про прийняття обвинувального акту до свого провадження і призначення справи до судового розгляду на 26 січня 2016 року о 10.00 год.

По закінченню судового засідання головуюча суддя Світлана Гречана наголосила, що на судові засідання викликатимуться потерпілі по двадцять осіб, відтак немає потреби приходити на них усім потерпілим, з огляду на обмеженість можливостей приміщення залу судових засідань для знаходження там громадян.

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва